Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

Sistemi za skladištenje podataka

Zahtevi za skladišnim kapacitetom rastu iz dana u dan. Procenjuje se da će uskoro biti potreban kapacitet od 1 TB po glavi stanovnika. Kako poslovanje današnjice podrazumeva generisanje sadržaja bez ograničenja, upravljanje sistemima za skladištenje je neophodnost.

O rešenju

Prilikom izrade projektnog rešenja za IT infrastrukturu, centralni prostor za skladištenje podataka zauzima ključno mesto i treba mu posvetiti posebnu pažnju. Svi savremeni Data centri zahtevaju jedinstveno centralizovano rešenje ovog tipa, koje je otporno na otkaze, ima dovoljno potrebnog kapaciteta i podržava mogućnost rasta bez drastičnih zaokreta u tehnologiji. Ključni principi su i optimalno korišćenje raspoloživog prostora, posedovanje naprednih funkcionalnosti za sigurnost uskladištenih podataka, obezbedjivanje brzog i pouzdanog backup i restore sistema.

SAN – Storage Area Network

Većina današnjih zahtevnih skladišnih rešenja zasniva se na SAN tehnologiji koja ima propusnu moć od 8 Gb/s. Prednost ovog rešenja je što je storage mreža (SAN) odvojena od LAN mreže i služi samo za komunikaciju sa diskovima – samim tim i performanse ovakvih sistema su veoma visoke. 

IP storage sistemi

IP storage sistemi se sve više nameću kao rešenja koja mogu bez ikakvih nedostataka da budu primenjena umesto SAN rešenja. Ovo je prvenstveno posledica podizanja propustne moći LAN resursa pojavom 10 Gigabit Ethernet (10GbE). Ovi sistemi su već dokazali da po performansama i funkcionalnosti ne zaostaju za SAN rešenjima, a da im je cena daleko konkurentnija.

Storage – AllFlash uredjaji

SSD tehnologija je toliko napredovala, da postaje alternativa tradicionalnim storidž‑rešenjima. All Flash uredjaji predstavljaju tip storage-a posebno optimizovanih za korišćenje brzih SSD uredjaja. All Flash uredjaji postižu bolje performanse i uštedu na taj način što dodatno optimizuju čitanje i upis sa SSD diskova.

HCI

HCI predstavlja uredjaj koji objedinjuje storage i server i omogućava konvergenciju fizičkog skaldištenja podataka na industrijski standardni x86 server. Ova arhitektura obuhvata i hardver i softver, a omogućava pokretanje na hiljade virtuelnih desktop-ova. Pritom je ceo sistem modularno projektovan i testiran tako da se unapred zna koji obim poslovanja podržava.

netapp-logotip
ibm-lenovo-logo
hp-logotip
emc-logo

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost