Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

Monitoring infrastrukture

Nadgledanje infrastrukture podrazumeva proces kontinuiranog praćenja i procene performansi, stanja i dostupnosti vitalnih komponenti IT infrastrukture, koja uključuje servere, mreže, aplikacije, baze podataka i druge komponente. Primarni cilj praćenja infrastrukture je da obezbedi da čitav IT ekosistem funkcioniše nesmetano, odnosno da otkrije i reši potencijalne probleme na proaktivan način, praktično pre nego što se i dogode.

Ključni aspekti nadzora infrastrukture uključuju:

  • Monitoring u realnom vremenu: sistemi za praćenje infrastrukture stalno prikupljaju podatke i u realnom vremenu pružaju uvid u status servera, mrežnih uređaja i aplikacija.
  • Upozoravanje: kada se otkriju problemi ili anomalije, sistem za nadzor može da generiše upozorenja ili inžinjerima i administratorima, omogućavajući brzu reakciju.
  • Analizu performansi: alati za praćenje infrastrukture obično obezbeđuju podatke o performansama servera, aplikacija i mrežnih resursa. Ovi podaci mogu pomoći organizacijama da optimizuju svoju infrastrukturu i donesu informisane odluke za skaliranje ili poboljšanje performansi.
  • Planiranje kapaciteta: podaci za praćenje mogu se koristiti za planiranje kapaciteta, odnosno predviđanje kada će biti potrebni dodatni resursi (npr. kapacitet servera, propusni opseg).

Alati za nadgledanje mogu da se integrišu sa drugim IT sistemima upravljanja kako bi se pojednostavili tok posla i automatizovani odgovori na otkrivene probleme.

Nagledanje kao garant dobrih performansi

Coming realizuje monitoring infrastrukture kroz dve operativne lokacije za monitoring, u Beogradu i Nišu, koje istovremeno funkcionišu kao unakrsna bekap rešenja. Nadzor se sa obe lokacije vrši putem video zida koji pruža dinamički prikaz konzola za praćenje. Neprekidnim praćenjem obezbeđuje se pouzdan i siguran sistem koji omogućava neprekidno poslovanje i dostupnost informacija.

Dostupni su različiti komercijalni i otvoreni alati za praćenje koji se prilagođavaju tako da zadovolje specifične potrebe i složenost infrastrukture. Coming svojim klijentima obezbeđuje vrhunske alate alat za praćenje i upravljanje mrežom, kao što su PRTG (Paessler Router Traffic Grapher), Cisco AppDynamics, Uptime Robot,  kao i open source alate za efikasniji grafički prikaz informacija dobijenih od alata za monitoring (Grafana, platforma za vizuelizaciju i analizu podataka koja olakšava otkrivanje i rešavanje problema, praćenje performansi tokom vremena i dublje razumevanje ponašanja sistema).

Domeni ekspertize:

  • Implementacija monitoring alata
  • Podrška i obuka za monitoring alate

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost