Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

Enterprise
mrežna infrastruktura

Savremeno poslovno okruženje se ne može zamisliti bez postojanja i primene računarskih mreža koje definišu stabilnost, sigurnost i performanse mrežnih resursa. Da bi odgovorio na rastuće potrebe IT industrije za kolaboracijom, neophodna je mrežna arhitektura koja zadovoljava potrebe korisnika i obezbedjuje bolju, fleksibilniju i pouzdaniju komunikaciju.

O rešenju

Enterprise mrežna infrastruktura predstavlja otvorenu, skalabilnu, softverski upravljivu mrežnu arhitekturu, posebno dizajniranu za što bržu isporuku biznis servisa što omogućava veću poslovnu fleksibilnost i brz odgovor na inovacije. Poseban fokus je smanjenje troškova i kompleksnosti, povećanje sigurnosti, odnosno smanjenje rizika, kao i uskladjivanje sa različitim regulatornim zahtevima.

Rešenja za mrežni menadžment omogućavaju dostupnost i praćenje rada kritičnih poslovnih servisa i podršku radu harderskoj platformi u najširem smislu. Uz odgovarajuću arhitekturu mreže, IT menadžeri će jednostavnije moći da upravljaju i štite mrežu, istovremeno stvarajući bolju povezanost korisnika, uredjaja, aplikacija i poslovnih procesa.

Svičevi

Svičevi (switch) predstavljaju aktivne mrežne uredjaje čija ja uloga povezivanje i komunikacija izmedju nekoliko mrežnih uredjaja u lokalnoj mreži, na taj način što omogućavaju razmenu podataka izmedju istih. Ovi tipovi uredjaja uglavnom funkcionišu na drugom nivou (Layer 2), medjutim u zavisnosti od potreba korisnika mogu da funkcionišu i na trećem nivou (Layer 3).

Upravljivi (managed) svičevi, pored osnovnih funkcionalnosti, imaju i mogućnost podešavanja načina rada, pa se mogu bez problema integrisati u mrežni sistem bilo kog tipa i veličine. Uz to, dozvoljavaju nadzor i upravljanje mrežnim saobraćajem i omogućavaju kontrolu opterećenja, protoka, podešavanje bezbednosnih parametara i medjusobno povezivanje.

Ruteri

Ruter ili mrežni usmerivač (router) je računarski uredjaj koji služi za medjusobno povezivanje računarskih mreža. On ima funkciju da za svaki paket podataka odredi putanju – rutu kojom treba taj paket da ide i da taj isti paket prosledi sledećem uredjaju u nizu.

Većina savremenih rutera ima funkciju Firewall-a koja uspešno blokira neželjeni pristup mreži sa udaljene lokacije i ima mogućnost zaključavanja Wi-Fi mreže rutera kako bi se sprečio neželjeni pristup lokalnoj mreži. Ruter je Layer 3 uredjaj koji omogućava povezanost sa drugim mrežama, odnosno Internetom, radi distribuciju saobraćaja radi ravnomernog opterećenja mreže i obezbedjuju rezervni izlaz sa mreže (tzv. bekap rutu).

cisco-logo
hpe-logotip
brocade

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost