Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

Network Operations Center, NOC

U savremenom poslovanju preduzeća se u velikoj meri oslanjaju na digitalne komunikacione tehnologije i onlajn povezanost, što bezbednost i pouzdanost njihove mrežne infrastrukture čini pitanjem od najveće važnosti

Zaštita podataka: velike količine osetljivih i poverljivih podataka, uključujući informacije o klijentima, finansijske zapise i intelektualnu svojinu stalna su meta  malware-a, neovlašćenih pristupa i sajber napada.

Komplikovana sajber bezbednost: bezbednosne pretnje su sve učestalije, sa sve većim brojem sajber napada koji uključuju ransomware, phishing i druge metode

Kontinuitet poslovanja: zastoji uzrokovani prekidima mreže, bezbednosnim ispadima ili sajber napadima mogu dovesti do značajnih finansijskih gubitaka.

Zahtevi usklađenosti: mnoge industrije podležu strogim regulatornim zahtevima u pogledu bezbednosti i privatnosti podataka. 

noc

Rad na daljinu i mobilnost: afirmacija rada na daljinu i korišćenja mobilnih uređaja povećava složenost mrežne bezbednosti

Operativna efikasnost: bezbednosni incidenti, kao i opterećenost mreže i mrežnih uređaja mogu uzrokovati gubitak produktivnosti.

Konkurentska prednost: kompanije koje pokazuju posvećenost mrežnoj bezbednosti

Da bi se obezbedilo bezbedno mrežno okruženje, neophodne su robusne bezbednosne mere, koje uključuju firewall-ove , sisteme za otkrivanje i sprečavanje upada,  enkriptovanje, kontrolu pristupa, redovne bezbednosne procene i obuku zaposlenih.

Pored toga, informisanje o najnovijim pretnjama iz sajber bezbednosti i najboljim praksama je od suštinskog značaja za održavanje bezbednosti mreže suočenih sa rizicima koji se razvijaju.

Kako obezbediti sigurnu i bezbednu mrežu?

Mrežni operativni centar (Network Operations Center, NOC) je centralizovana lokacija na kojoj IT profesionalci nadgledaju, upravljaju i održavaju računarsku mrežu, servere i druge kritične infrastrukturne komponente organizacije. Primarna funkcija NOC-a je da obezbedi stalnu dostupnost, dobre performanse i bezbednost mreže i IT sistema unutar organizacije. 

Ključne funkcije NOC-a obuhvataju:

  • nadgledanje u realnom vremenu (praćenje statusa mrežnih uređaja, servera, aplikacija i usluga),
  • rešavanje problema (identifikacija uzroka i implementacija rešenja za obnavljanje normalnih mrežnih operacija),
  • upravljanje incidentima (komunikacija sa zainteresovanim stranama, koordinacija odgovora i rad na brzim rešenjima),
  • bezbednosni nadzor (korišćenjem sistema za otkrivanje upada i druge bezbednosne alate), 
  • optimizaciju performansi (prilagođavanje konfiguracija, skaliranje resursa i balansiranje opterećenja).

NOC uključuje i proaktivno održavanje (primena zakrpa, ažuriranje i bezbednosne ispravke koje otklanjaju prepoznate ranjivosti), alokaciju resursa (propusni opseg i kapacitet servera), dokumentaciju mrežnih konfiguracija, incidenata i rešenja, kao i upozoravanje i obaveštavanje.

Za miran san

Mrežni operativni centri su od suštinskog značaja za održavanje performansi, pouzdanosti i bezbednosti mrežne infrastrukture organizacije. U kombinaciji sa NDR uslugama sveobuhvatne strategije sajber bezbednosti, koja podrazumeva praćenje mrežnog saobraćaja i identifikaciju bezbednosnih pretnji ili neobičnih aktivnosti, oni obezbeđuju sve ključne pretpostavke za održavanje integriteta i dugoročne bezbednosti mreže.

Coming NOC i NDR

Coming svojim klijentima nudi Network Operation Center uslugu zasnovanu na stručnoj ekspertizi koja uključuje kvalifikovane mrežne operatere i inženjere, sertifikovane alate za nadgledanje i komunikacione kanale, savremena bezbednosna rešenja i alate za otkrivanje pretnji, uz kontinuiran nadzor mreže i njenih elemenata (serveri, ruteri, svičevi, aplikacije), proaktivno rešavanje problema, optimizaciju performansi i bezbednosni nadzor. 

Coming takođe obezbeđuje NDR usluge (Network Detection and Response), tehnologiju i strategiju sajber bezbednosti koja se fokusira na identifikaciju i ublažavanje pretnji unutar mreže. NDR rešenja su dizajnirana da obezbede praćenje i analizu mrežnog saobraćaja u realnom vremenu radi otkrivanja i reagovanja na bezbednosne incidente. NDR rešenja analiziraju mrežni saobraćaj i identifikuju anomalije, sumnjive aktivnosti i potencijalne bezbednosne pretnje (malver, pokušaji upada i insajderske pretnje). Kontinuiranim praćenjem mrežnog saobraćaja NDR blagovremeno otkriva incidente i generiše upozorenja i izveštaje za bezbednosne timove, a često se integriše sa procesima reagovanja na incidente.

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost