Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

Monitoring aplikacija – Važnost preventive

U današnje vreme, kada sve više zavisimo od informacionih tehnologija javlja se i veća potreba za bezbednošću i stabilnošću infrastrukture, mreže i aplikacija. COMING je u svoju ponudu uvrstio i preko potreban Monitoring korisničke IT infrastrukture i aplikacija, čiji je cilj prevencija i sprečavanje incidenata.

Brigu o stanju clouda, mreže, data centra i aplikacija preuzima COMING stručni tim, korisnik u tom slučaju može bezbrižno da se posveti svojim obavezama. COMING tim koji obuhvata sertifikovane kadrove za mrežu, sistem i aplikacije, pravovremeno reaguje na sve alarme i incidente koji se mogu pojaviti i rešava ih u najbržem roku u skladu sa ugovorenim SLA parametrima. Uslugom se može obuhvatiti uspostavljanje nadzora i analize aktivnosti na IKT sistemima, kao što su: mrežni uređaji, serveri, baze podataka, aplikacije, endpoint sistemi, itd. Prevencija je bila jeste i biće, bolje i efektivnije rešenje od same reakcije.

monitoring

COMING aktivna podrška obuhvata:

  • Monitoring sistem i detekcija
  • Tiketing sistem
  • Proaktivna podrška i odgovor na incidente u skladu sa SLA
  • Troubleshooting i rešavanje incidenata
  • Dostupnost podrške u slučaju incidenta 24×7
  • Izveštavanja u realnom vremenu
  systems-operational

  COMING ima dve operativne i redudantne monitoring lokacije u Beogradu i Nišu, gde zaposleni vrše nadzor kritičnih infrastrukturnih komponenti u realnom vremenu i reaguju na upozorenja. Praćenjem performansi kritičnih tačaka, njihovih opterećenja i odziva koje daju u radu, moguće je detektovati probleme sa opštim performansama sistema. Dodatno servis je moguće koristi i za potrebe planiranja razvoja infrastrukture i potrebnih budžetskih sredstava.

  Smisao monitoringa nije u tome da se podese alarmi i čeka trenutak kada će nešto krenuti loše, već u postavljanju pitanja. Zašto se nešto dešava u određenom periodu? Kako to može da utiče na sistem? Kako to sprečiti? Mnoga pitanja se mogu javiti i mnogo situacija se može preduprediti redovnim očitavanjem.

  MaaS – monitoring as a service je najbolje rešenje za one kupce koji nemaju specijalizovanu opremu za nadgledanje infrastrukture I celokupnog sistema. Samo praćenjem očitavanja putem specijalizovanih alata u realnom vremenu mogu se otkriti pretnje koje vrebaju u svakom segmentu IT infrastrukture i aplikacija.

  Servis je namenjen svim zainteresovanim kompanijama, posebno onim koji nemaju dovoljno kapaciteta za neprekidno praćenje monitoring parametara i očitavanja.

  Servis omogućava potencijalnu nadogradnju servisa u SOC režim kada se aplikacije i  servisi mogu pratiti i za aspekta bezbednosti.

  E2EM-end-to-end-monitoring2

  Optimizujte i smanjite troškove

  Sa MaaS optimizujte i smanjite troškove – sprečite prekide u sitemu i poslovanju, smanjite troškove održavanja. Uz vašu pomoć pronaći ćemo najbolje rešenja za vas.

  Smanjite pritisak na vaš IT sektor

  Pomoću MaaS smanjite pritisak na vaš IT sektor – možete se opustiti jer COMING inženjeri nadgledaju i podržavaju sve slojeve vašeg sistema. Vaše inženjere možete bezbrižno preusmeriti na strateške zadatke vama bitne.

  Kontaktirajte nas:

  Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

  Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

  Saglasnost