Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

Poslovna analitika i odlučivanje – BI

Kao što za naftu kažemo da je crno zlato, slobodno možemo reći da su informacije zlato u poslovnom svetu. Onaj ko uspe da ih iskoristi na pravi način – zasigurno dobija.

O rešenju

Business inteligennce rešenja pružaju podršku prilikom poslovnog odlučivanja i na taj način ojačavaju vašu poslovnu strategiju. Dobro postavljena strategija, na osnovu pravih informacija, jedan je od ključnih elemenata uspešnog poslovanja.

BI (Business Intelligence) sistemi su alat za poslovno izveštavanje. Korišćenjem tih alata menadžment dobija tačnu i brzu informaciju na osnovu transakcionih podataka iz ERP sistema. BI sistemi su projektovani tako da omogućavaju obradu velikog broja podataka u veoma kratkom vremenskom roku, radi kreiranja poslovnih izveštaja za donošenje poslovnih odluka. BI sistemi daju izveštaje na osnovu kojih je moguće pratiti trendove, pronalaziti zakonitosti izmedju nekih naizgled nepovezanih pojava, pa čak i predvidjati dogadjaje sa visokom verovatnoćom ostvarenja.

BI rešenja, nasuprot transakcionim izveštajima iz ERP‑a, maksimalno su indeksirana za obradu većeg broja podataka i sabiranja, tako da velikom brzinom mogu da dostave podatke o, na primer, prodaji u poslednjih pet meseci, poredjenje najbolje prodavanih artikala te godine sa prethodnom i slično. Osim toga, BI izveštaji su i interaktivni: ako pri prvom pregledu vidimo neki lošiji rezultat, klikom na taj rezultat možemo dobiti informaciju zašto je to tako, odnosno prikaz po nekoj dimenziji, npr. odeljenje ili prodavac. Tako nas BI izveštaji, odnosno informacije koje oni pružaju tokom pregleda, vrlo lako mogu dovesti do izvora problema, odnosno uskog grla, iako su baze podataka ogromne i na njima radi veći broj korisnika.

Takodje, moramo istaći i jednostavnost BI sistema koji pružaju mogućnost da svako, u delokrugu svog poslovanja, može u samo nekoliko poteza dobiti željeni izveštaj. Na ovaj način, ušteda u vremenu i brzina donošenja adekvatne odluke direktno povećava produktivnost preduzeća.

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost