Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

AgAR – Univerzalni autonomni poljoprivredni robot

Kroz kombinaciju tehnologije i znanja o poljoprivredi, roboti omogućavaju efikasniju, precizniju i održiviju proizvodnju hrane. Kako je AGAR suštinski univerzalna robotska platforma, pored poljoprivrede njegova namena može biti prilagođena i drugim industrijama

Poljoprivredni roboti predstavljaju autonomne ili poluautonomne uređaje koji obavljaju razne zadatke u poljoprivredi, olakšavajući teške fizičke poslove i povećavajući efikasnost proizvodnje. Ovi roboti se razvijaju koristeći napredne tehnologije kao što su veštačka inteligencija, mašinsko učenje, senzori visoke preciznosti i satelitsko pozicioniranje i navigaciju. Predstavljaju revoluciju u poljoprivredi, transformišući način na koji se hrana proizvodi.

Agar-3-1

COMING Computer Engineering je rešenje tog problema video u razvoju u potpunosti električnog univerzalnog poljoprivrednog robota koji će upotrebom nastavaka za preciznu poljoprivredu (orezivanje vinograda, lasersko uništavanje korova…) kao i upotrebom tradicionalnih poljoprivrednih nastavaka koji se već koriste na traktorima, malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima omogućiti robotizaciju delatnosti koje obavljaju.

Karakteristike robota:

Battery swap tehnologija, koja omogućava brzu zamenu baterije, sa tri paketa baterija pruža mogućnost autonomije od 24 sata. Ono što AgAR-a razlikuje od svih trenutno dostupnih robota na tržištu je promena klirensa odnosno promena visine platforme od tla. AgAR je sposoban da za kratko vreme promeni klirens od 115 do 750mm i da se tako prilagodi različitim poljoprivrednim kulturama kao i obavljanju različitih delatnosti na različitim visinama. Pored stabilnosti, promena klirensa mu omogućava upotrebu tradicionalnih priključnih mašina bez upotrebe hidraulike. Automatskim podizanjem i spuštanjem cele platforme održava se optimalna pozicija za rad. AgAR pokreću motori velike snage (4 motora od 1.5kw) uz maksimalnu  brzinu od 1.8m/s i nosivost od 500 kilograma.

Više o samom proizvodu i njegovim specifičnostima možete pronaći na sajtu AGAR-a https://agarrobot.com/

Logostrip_IPA18_nitra_ENG-2

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost