Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

Sandbox rešenja

Najpopularniji način za distribuciju malicioznog koda je putem zlonamerno izmenjenih dokumenata. Unutar aktivnog dela dobro poznatih formata fajlova utiskuje se maliciozni sadržaj, a pokretanjem tako izmenjenog dokumenta korisnik, ne znajući da biva zaražen, u pozadini pokreće maliciozni kod.

O rešenjima

Tradicionalni network security model zasnovan na post‑infection tehnologijama, kao što su antivirus i IPS, pokazao se kao nedovoljan u zaštiti od zero‑day pretnji. Adekvatnu zaštitu od maliciozno izmenjenih dokumenata moguće je postići jedino emulacijom, odnosno pokretanjem dokumenata u kontrolisanom okruženju da bi se proverilo da li sadrže aktivnu malver komponentu. Ovo rešenje u svetu je poznato kao sandboxing tehnologija.

Check Point SandBlast

Korišćenjem jedinstvenog mehanizma detekcije na nivou procesora, uz inovativne ThreatEmulation i ThreatExtraction tehnologije, Check Point SandBlast rešenje podiže zaštitu od poznatih i nepoznatih pretnji na viši nivo. Detekcija ponašanja fajlova pri njihovom izvršavanju na nivou CPU instrukcija omogućava korisnicima da ostanu zaštićeni od najopasnijih zero‑day napada; tehnologije za zaobilaženje sandbox rešenja ovde nemaju nikakvu šansu.

Sa svojom jedinstvenom Threat Emulation tehnologijom, Check Point SandBlast rešenje ima najviši mogući nivo detekcije zero‑day pretnji, što su potvrdile i nezavisne istraživačke kuće (NSS LAB, Gartner, Miercom, Forrester Wave). Vreme potrebno za emulaciju fajlova je ispod 3 minuta. SandBlast Threat Extraction tehnologija nadopunjuje Threat Emulation tehnologiju na taj način što trenutno isporučuje bezbedan sadržaj, očišćen od aktivnih delova potencijalno malicioznog fajla, pri čemu se redukuje vreme potrebno za emulaciju fajlova.

check-point (1)

Trend Micro

Uz Trend Micro je celovita zaštita od računarskih pretnji i gubitka informacija dostupna i malim i srednjim preduzećima. Trend Micro omogućava jednostavno pokrivanje dve kritične tačke: e‑mail saobraćaj, putem kojeg se danas isporučuje najviše ransomware pretnji, i korisničke računare, kao krajnji cilj malicioznih napada.

Worry‑Free Services Advanced paket kompanije Trend Micro sadrži tri ključne stavke: zaštitu za Windows i Mac, te iOS i Android mobilne uredjaje (proizvod Worry‑Free Services), bezbednost mail‑a sa antispam, antimalware i naprednom ransomware zaštitom (Hosted Email Security), te, za sve Office 365 korisnike, dodatnu zaštitu i DLP za mail, OneDrive i Sharepoint servise (Cloud App Security).

Worry‑Free Services proizvod nudi standardnu antimalware zaštitu, blokiranje malicioznih aplikacija kroz heurističku analizu njihovog ponašanja, kontrolu perifernih uredjaja, filtriranje na osnovu web reputacije, filtriranje po kategoriji sadržaja, te u poslednje vreme i prediktivno mašinsko učenje (XGen predictive machine learning). Dodatno, funkcionalnosti za zaštitu od ransomware‑a blokiraju crypto‑malware procese, štite dokumente od neautorizovane enkripcije i vrše backup kriptovanih dokumenata.

trend-micro-logo-300x112

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost