Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

Kubernetes

Kubernetes je mikroservisna platforma za centralizovano upravljanje aplikacijama spakovanim u kontejnere, koja olakšava upravljanje i održavanje složenih, distribuiranih sistema, kao i dosledno ponašanje aplikacija u različitim okruženjima.

Zašto Kubernetes?

Kubernetes nudi više prednosti na poljima razvoja, isporuke i upravljanja modernim aplikacijama.

Kako se obim i složenost organizacije povećava, tako raste i potreba za efikasnim upravljanjem problemima zaposlenih, van pukog slanja e-pošte ili pozivanja IT odeljenja. Softver za tiketing preuzima sve zahteve za uslugama i pretvara ih u jednu tačku kontakta. Ovi sistemi za tiketing mogu da čuvaju i upravljaju svim ljudskim, pravnim, IT i drugim upitima. 

Kubernetes rešenja

U projektima za svoje klijente Coming koristi širok spektar Kubernetes rešenja, od besplatnih distribucija kao što je K3s, preko managed Kubernetes platformi vodećih cloud provajdera (Google Kubernetes Engine, Azure Kubernetes Service, Amazon EKS) do enterprise Kubernetes distribucija VMware Tanzu i Red Hat OpenShift Container Platform.

Domeni ekspertize:

  • Konsalting pri razvoju i migraciji aplikacija na arhitekturu mikroservisa.
  • Dizajn, implementacija i podrška za Kubernetes okruženja i cloud-native platforme.
  • Day 2 operacije na Kubernetes platformi: backup / disaster recovery, monitoring, security, service mesh, CI/CD integracije i GitOps.
  • Edukacija i trening za Dev/Ops timove.
Orkestracija kontejnera

Kubernetes automatizuje primenu, skaliranje i upravljanje kontejnerskim aplikacijama, apstrahuje osnovnu infrastrukturu, čime olakšava pokretanje i skaliranje aplikacija.

Visoka dostupnost

Kubernetes osigurava dostupnost aplikacija distribucijom radnog opterećenja na više nodova u klasteru i može automatski da reprogramira radna opterećenja u slučaju hardverskih otkaza.

Skalabilnost

Kubernetes omogućava aplikacijama da se horizontalno skaliraju na osnovu korišćenja resursa, saobraćaja ili prilagođenih metrika, što pomaže u optimizaciji korišćenja resursa i rukovanju radnim opterećenjima.

Neprekidna ažuriranja

Kubernetes olakšava ažuriranje aplikacija uz minimalno vreme zastoja.

Orkestracija prostora na diskovima

Kubernetes može da upravlja resursima skladištenja, omogućavajući dinamičko obezbeđivanje veličine skladišta za aplikacije. 

Samoizlečenje

Kubernetes kontinuirano prati stanje aplikacija i čvorova i može automatski da pomeri ili zameni neispravne komponente.

Efikasnost resursa

Kubernetes optimizuje alokaciju resursa i tako sprečava prekomerno ili nedovoljno obezbeđenje resursa.

Sveobuhvatna cloud podrška

Kubernetes može da radi na različitim cloud platformama, i može da se primeni u više cloud okruženja, uključujući i on-premise i hibridni cloud.

Ekosistem i proširivost

Kubernetes ima bogat ekosistem dodataka, ekstenzija i alata koji omogućavaju organizacijama da prilagode svoja Kubernetes okruženja svojim specifičnim potrebama.

Bezbednost

Kubernetes pruža više bezbednosnih funkcija za kontejnerske aplikacije i infrastrukturu.

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost