Coming_logo-nov-2023-v4
E E
Upravljanje IT operacijama
E E
Razvoj aplikacija i DevOps
E E
Infrastruktura i workplace
E E
Managed usluge
E E
Cloud rešenja
E E
Aplikativna rešenja
E E
Rešenja za bezbednost
E E
Monitoring rešenja
E E
Mikroservisi
E E
Infrastruktura

CLOUD PO MERI

Svetska rešenja za efikasno, bezbedno i mobilno poslovanje

Coming_logo-nov-2023-v4

Oporavak u slučaju katastrofe

Vrlo često potrebe biznisa zahtevaju postojanje disaster recovery (DR) rešenja, kako bi se vreme oporavka i posledice koje bi poslovanje trpelo usled prekida sveli na prihvatljivu meru.

O rešenju

Ako je Bekap prvi nivo zaštite poslovnih podataka, disaster recovery možemo navesti kao napredni, drugi nivo. Uz pomoć disaster recovery rešenja vraćamo podatke i celokupno poslovanje nakon katastrofe, što obično znači da je došlo do potpunog gubitka opreme, samim tim i svih poslovnih aplikacija i podataka.

COMING je pravi izbor za vas bez obzira da li želite da gradite DR rešenje na sopstvenoj udaljenoj lokaciji ili u COMING cloud-u. Pritom, COMING može biti vaš partner za kreiranje i implementaciju rešenja, kao i obuku vaših zaposlenih.

Disaster recovery postaje važan tek onda kada stvarno zatreba, ali dobra vest je da danas svako može imati vrhunsko rešenje za oporavak od katastrofe, bez obzira na veličinu poslovanja.

DR zahteva testiranje, odnosno simulaciju oporavka poslovnih podataka od katastrofe jer jedino tako kompanije sa sigurnošću mogu znati da konkretno rešenje funkcioniše. Testovi se uglavnom rade na pola godine, mada ova dinamika zavisi od zahteva korisnika.

Sistem data centara u kojem gradimo rešenja za DR za naše korisnike nalazi se u Srbiji. DR je zakonska obaveza velikog broja organizacija i institiucija, a trendovi pokazuju da će uskoro značajniji broj učesnika na tržištu biti obavezan da ga ima.

Veeam Backup and Recovery

Veeam Backup and Recovery rešenja u stanju da obezbede mogućnost oporavka servisa u slučaju katastrofe, bez dodatnih ulaganja u novi data‑centar. Korisnicima ove usluge su na raspolaganju procesorski, memorijski, mrežni i storidž resursi cloud provajdera. Tarifiranje se vrši po pay‑as‑you‑go modelu, a cloud provajderi najčešće uključuju u pretplatu odredjen broj dana za korišćenje DR servisa u slučaju katastrofe.

COMING može da vam isporuči ovo rešenje u slučaju da želite da gradite DR na sopstvenoj udaljenoj lokaciji, kao i u slučaju da se odlučite za COMING cloud. 

veeam-logo-backup

VMware Site Recovery Manager

VMware Site Recovery Manager je rešenje za upravljanje i automatizaciju oporavka nakon katastrofa. Ova tehnologija omogućava visok stepen automatizacije u procesu migriranja servisa i virtuelnih mašina sa primarne na rezervnu lokaciju kao i povratak servisa na primarnu lokaciju. VMware Site Recovery Manager koristi virtualizaciju da bi pojednostavio planiranje i testiranje postupaka za nastavak poslovanja i u slučaju katastrofa, te pojednostavio i olakšao oporavak ako do katastrofe ipak dodje. 

VMware_by_Broadcom_thumb

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost