Uspostavljajući strateška partnerstva sa vodećim vendorima softvera, hardvera i usluga COMING – Computer Engineering je uspeo svojim sadašnjim i potencijalnim klijentima ponudi jedinstvena rešenja i usluge koje ga razlikuju na tržišu.

Kao partner COMING dobija ekskluzivni pristup partnerskim resursima (baze znanja, licence, prezentacije, kursevi) što mu otvara nove mogućnosti za unapredjenje postojećih rešenja kao i za razvoj sopstvenog biznisa, brže uspostavljanje novih poslova i povećanje profitabilnosti. Širok spektar partnera omogućava i veliki broj industrijskih oblasti kojima pripadaju naši klijenti.

  HP

COMING – Computer Engineering je HP Gold Partner. Tokom 15 godina partnerstva implementiran je veliki broj rešenja baziranih na HP tehnologijama, prvenstveno u oblasti high-end rešenja u području data centar infrastruktura.

  • Server rešenja
  • Rešenja za centralno skladištenje podataka
  • Mrežna rešenja
  • Rešenja za štampanje
  • Desktop rešenja
  • Softverska rešenja

U većini sprovedenih projekata prisutna je HP tehnologija.

  Cambium Networks

Cambium Networks je vodeći globalni proizvođač širokopojasnih bežičnih rešenja koja povezuju nepovezano. Kroz svoj široki asortiman pouzdanih, skalabilnih i bezbednih platformi za Wi-Fi, fiksne bežine širokopojasne Point-To-Point i Point-To-Multipoint platforme, kojima se upravlja softverom u cloud-u, Cambium omogućava moćne komunikacione mreže servis provajderima, državnim i vojnim agencijama, preduzećima, kompanijama za naftu, gas i ostale komunalne usluge, internet servis provajderima, i mrežama za javnu bezdednost, dosežući korisnike u prečniku od 200km, preko vrhova planina do poslednjeg metra uređaja, kroz inteligentno end-to-end upravljanje, nadgledanje i proaktivnu analitiku.

  VMWARE

COMING – Computer Engineering je svoje partnerstvo sa VMWARE-om započeo još 2003.godine, a preko 40 Enterprise projekata izvedenih od strane COMING-a, kroz koje je implementirano više od 3.000 virtuelnih mašina, doveli su do toga da COMING kao VMWARE Enterprise Partner i kao jedini autorizovani Consulting Partner preuzme liderski položaj na teritoriji Republike Srbije, kao i u regionu. Zahvaljujući ulaganjima COMING-a u znanje i stručnost svojih zaposlenih, devet nosilaca VCP sertifikata garantuju kvalitet u realizaciji projekata, koji su usmereni na virtuelizaciju SAP infrastrukture, razvučene data centre, rešenja za oporavak od katastrofa koji su bili sprovedeni pomoću VMware SRM alata, virtuelizaciju desktop infrastrukture i na mnoga druga rešenja.

  CISCO

COMING – Computer Engineering CISCO partnerstvo datira iz 1999 godine. U periodu od 15 godina, zajedničkog rada ostvarili smo brojne uspešne reference na polju svičinga i rutiranja, objedinjenih mrežnih komunikacija, umrežavanja data centara, sigurnosti bežičnog prenosa podataka i inteligentnih zgrada. Brojni sertifikovani inženjeri garantuju dobru podršku našim klijentima.

  MICROSOFT

COMING – Computer Engineering može da se pohvali partnerstvom sa Microsoft-om koje traje duže od 15 godina, kao i partnerskim programom Microsoft-a kao GOLD partner sa Gold Server Platformom kompetencijom. Konstantna saradnja na polju prodaje i implementacije Microsoft softverskih rešenja i to serverskih platformi, operativnih sistema, office platforme, kao i poslovnih proizvoda kao što su Microsoft Dynamic NAV, CRM, Share Point, Lync, dovela je do niza uspešnih projekata u oblastima sistema, ERP proizvoda, kao i BI rešenja, o čemu svedoče brojni zadovoljni korisnici.

  NETAPP

Kao NetApp Gold partner COMING – Computer Engineering je vaš savršeni konsultant za napredna rešenja za centralno skladištenje podataka. NetApp sistemi predstavljaju pouzdana, brza i proširiva rešenja koja pojednostavljuju i objedinjuju prostor za skladištenje podataka. COMING vam pomaže da pronadjete savršeno rešenje za vaše poslovanje, bilo da je u pitanju Enterprise Storage, Nearline Storage ili virtuelizacija centralnog sistema za skladištenje podataka.

  DELL WYSE

Coming je Dell God partner. Partnerstvo sa kompanijom Dell Wyse počinje 2007 i do sada smo pomoću ove tehnologija realizovali nekoliko značajnih projekata. Među njima se izdvaja virtuelizovano VDI rešenje za press centar za više od 3.500 novinara za takmičenje za Pesmu Evrovizije 2008. Korisnička očekivanja bila su više nego zadovoljena i iskustva stečena na ovom projektu ulivaju nam optimizam i sigurnost u uspešnu implementaciju budućih sličnih projekata.

  SYMANTEC

Symantec je globalni lider u softverskoj infrastrukturi, koji pruža klijentima sigurnost prilikom poslovanja u svetu povezanom modernim mrežnim tehnologijama. Kompanija pomaže klijentima da zaštite svoju infrastrukturu, informacije i interakcije isporučujući softver i servise koji podižu sigurnost, raspoloživost, regularnost kao i performanse sistema. Sa sedištem u Cupertino, California, Symantec posluje u više od 40 zemalja.

Kao Symantec silver partner, mi uglavnom koristimo Symantec proizvode kako bi našim klijentima pružili rešenja za sigurnost sistema kao i računarska i mrežna backup rešenja. S obzirom na to da smo Symantec silver partner, Symantec nas ohrabruje u tome da našim klijentima ponudimo potpuno funkcionalne free-trial softvere.

  SAP

SAP je najveća evropska softverska kompanija i treća po veličini u svetu sa sedištem u Nemačkoj, sa preko 1.500 partnera u više od 50 zemalja i 12 miliona korisnika sa preko 70.000 instalacija. Glavni proizvod SAP-a je MySAP ERP – rešenje pruža kompletan set funkcionalnosti za poslovnu analitiku, finansije, upravljanje kadrovskim resursima logistiku i korporativne servise. SAP posluje sa različitim firmama i u potpunosti poznaje zahteve i potrebe svake specifične industrije, te iz tog razloga SAP nema jedno generičko rešenje već svoja rešenja prilagodjava upravo tim specifičnostima. COMING – Computer Engineering d.o.o. je SAP Silver partner, sa autorizacijom za SAP HANA – in-memory platforma za obrađivanje velike kolicine podataka u realnom vremenu.

  IBM

COMING – Computer Engineering implementira kompletna rešenja korišćenjem IBM sistema za centralno skladištenje, backup rešenja infrastrukture, System X i najnovije tehnologije blade servera Flex System. Brojna rešenja su virtualizovana kroz nove projekte ili kroz konsolidovanje postojećeg stanja. Partnerstvo je razvijeno naročito u oblasti centralnog skladištenja podataka visoke klase kao i softverskih rešenja.

  VEEAM

COMING – Computer Engineering je Veeam Platinum partner. Virtuelizovano Veeam Backup rešenje pokazalo se kao optimalan proizvod za virtuelne infrastrukture u mnogim slučajevima. Ovaj proizvod može se uspešno implementirati i u rešenjima za oporavak od katastrofe gde je ekonomičnost rešenja od primarnog značaja. Naša kompanija ima iza sebe veliki broj uspešnih projekata implementacije Veeam Backup rešenja. Od 2015. godine, COMING je postao Veeam Cloud & Service Provider partner i kroz COMING Cloud nudi Cloud Connect uslugu.

  SAP BUSINESS OBJECTS

COMING – Computer Engineering je implementirao Data mart, Data warehouse i rešenja poslovne inteligencija koristeći Business Objects tehnologije još od 1999 godine. Naše partnerstvo je na nivou Silver Partner i IDB je implementiran u Business Objects XI beta programu. Deleći zajedničke početke COMINGje razvio veoma dobar odnos sa vodećom Franko-Američkom BI kompanijom doprinoseći prihodima na hiljade dolara bilo direktno ili indirektno.

  QUANTUM

Quantum je vodeći ekspert u skladištu, arhiviranju i zaštiti podataka, pružajući inteligentna rešenja za snimanje, deljenje i čuvanje digitalnih podataka tokom celog životnog ciklusa. Sveobuhvatni portfolio sadrži skladištenje na diskove, trake i softverskih rešenja za fizička, virtuelna i cloud okruženja.

  PAESSLER AG

Od 2013. Coming – Computer Engineering je partner kompanije Paessler AG koja nudi rešenja za monitoring celokupne IT infrastrukture koje koristi više od 70% vodećih svetskih kompanija sa Fortune 100 liste.
www.paessler.com

  AIRWATCH

AirWatch je apsolutni lider u oblasti Enterprise mobility rešenja i za sve operativne sisteme – Android, iOS, BleckBerry, Mac OS i Windows. AirWach tehnoligiji svoje poverenje poklanja preko 12.000 korisnika u 150 zemalja, a COMING je koristeći tu tehnologiju uspešno završio prve projekte na našim prostorima.

  CHECK POINT

Check Point Softvare Technologies Ltd, svetski lider u sigurnosnim rešenjima i jedini proizvodjač koji nudi kompletna rešenja za bezbednost mreže, podataka i krajnjih tačaka (korisnički uređaji). Check Point pruža korisnicima beskompromisnu zaštitu od svih vrsta pretnji, smanjuje složenost bezbednosnih sistema i snižava ukupne troškove vlasništva. Check Point softverom se bazira na dinamičnoj Blade arhitekturi koja donosi sigurna, fleksibilna i jednostavna rešenja koja se mogu tačno prilagoditi potrebama bilo kojoj organizaciji. Reference uključuju desetine hiljada preduzeća i organizacija svih veličina, uključujući sve Fortune 100 kompanija. Kao dokaz uspešne saradnje Coming – Computer Engineer poseduje srebrni partnerski status.

  PALO ALTO

Palo Alto Netvorks je pokrenuo novu eru u oblasti sajber bezbednosti i štiti hiljade korporacija širom sveta. Partnerstvo sa ovom kompanijom COMING je započeo u 2014. godini, i za kratko vreme iza sebe ima određeni broj uspešnih projekata.

  RIVERBED

Riverbed je lider u na polju rešenja za WAN optimizaciju i nadzor, kao i kontrolu i unapredjenje performansi aplikacija. Sedam godina za redom Lider u magičnom kvadrantu kompanije Gartner za WAN optimizacija.

  PARALLELS

Parallels je globalni lider u razvoju rešenja koja korisnicima omogućavaju olakšanu upotrebu i pristup aplikacijama i podacima na bilo kom uredjaju ili operativnom sistemu, gde god se ta aplikacija nalazila – u privatnom datacentru ili u cloud-u. Takodje doprinose tome, da kako kompanije, tako i pojedinici, osete prednosti tehnologije bez obzira da li je u pitanju Mac, Windows, iOS ili Android platforma. Inovativnost je jedna od osnovnih karakteristika Parallels proizvoda, s obzirom da se u svakom novom izdanju uvede desetina industrijskih noviteta. COMING – Computer Engineering d.o.o. je jedini autorizovani Parallels partner na ovim prostorima, sa uspešno završenim projektima.

  ZIMBRA

COMING – Computer Engineering d.o.o. može da se pohvali činjenicom da je jedini Zimbra partner u Republici Srbiji, za čijim rešenjem sve više vlada interesovanje korisnka na ovim prostorima. Zimbra Collaboration je napredno, moderno i inovativno rešenje za razmenu poruka i poslovnu saradnju, koje uključuje kompletan email, adresar, kalendar, razmenu fajlova i zadataka. Takođe je rešenje koje se koristi u preko 5000 kompanija i institucija u svetu i koje koristi preko 100 miliona korisnika u 140 zemalja. Ušteda troškova, brz pristup elektronskoj pošti, kalendaru, kontaktima, radnim zadacima i beleškama, jednostavno upravljanje e-mail nalogom iz bilo kog internet pretraživača su samo neki od benefita Zimbra rešenja, a za sve ostale informacije nas možete kontaktirati.

  PERNIX DATA

Pernix data fundamentalno menja način rada i dizajniranja sistema za skladištenje podataka u virtualizovanim data centrima. Vodeći proizvod ove kompanije, PernixData FVP, kroz virtualizaciju serverskog flash-a i RAM-a omogućava lako prilagodjavanje performansi storage sistema zahtevima, potpuno nezavisno od kapaciteta samog sistema. Implementacija PernixData rešenja ne zahteva nikakve izmene na VM, serverima ili primarnom storage, što omogućava maksimalne performanse svih virtualnih aplikacija na jedan veoma jednostavna, lako proširiv i ekonomski veoma isplativ način.

  FUJITSU

Fujitsu je vodeća japanska kompanija na polju informacione i komunikacione tehnologije koja nudi kompletan asortiman tehnoloških proizvoda i usluga. Iz širokog spektra ponudjenih proizvoda koje nudi Fujitsu kompanija na našem tržištu najviše su se izdvojili odlični modeli desktop i laptop uredjaja, serveri kao i uređaji za čuvanje backup podataka.

  LENOVO

Lenovo je jedan od najvećih proizvođača hardvera u svetu. Najpoznatiji po svojim odličnim modelima personalnih računara, tabletima i mobilnim telefonima, akvizicijom IBM SystemX i BladeCenter dela u 2014. godini upotpunio je svoj portfolio i na polju enterprise proizvoda.

  REDHAT

Red Hat je američka multinacionalna kompanija koja je posvećena pružanju open-source softverskih rešenja u enterprise okruženju kroz pružanje podrške u radu, obuka korisnika kao i integracija rešenja u postojeće korisničko okruženje. Jedan od najpoznatijih njihovih proizvoda je Red Hat Enterprise Linux. Red Hat je posvećen kreiranju, razvoju i pružanju podrške mnogim projektima za razvoj besplatnog softvera.

  ARCSERVE

Arcserve omogućava organizacijama da u svakom momentu mogu da povrate svoje podatke i aplikacije kada je potrebno. Osnovana 1990, Arcserve nudi sveobuhvatno rešenje, koje kombinuje backup, replikaciju, visoku dostupnost i tehnologiju deduplikacije, za backup virtuelnih i fizičkih okruženja, na lokaciji korisnika ili u cloud-u. Njihova nova jedinstvena arhitektura, Arcserve Unified Data Protection (UPR), upravlja kompletnim asortimanom visoko efikasnih i integrisanih mogućnosti za zaštitu podataka putem jednostavne, web-bazirane korisničke konzole.

Arcserve ima aktivnu bazu klijenata od preko 45.000 krajnjih korisnika u više od 150 zemalja.

  HUAWEI

Jedna od najvećih kineskih IT kompanija i najveći svetski proizvodjač telekomunikacione opreme. Pored toga u portfoliju Huawei proizvoda nalaze se i server i storage rešanja kao i softverska i hardveska oprema specijalizovana za pružanje cloud usluga.

  PLANVIEW

Planview je američka softverska kompanija osnovana još 1989. godine i koja je zahvaljujući velikom broju uspešno realizovih projekata i neprestanim ulaganjima u inovativnost svojih rešenja stekla status globalnog lidera na polju sofvera za upraljanje projektima kroz racionalnu upotrebu dostupnih resursa. 2015 Gartner ih je prepoznao kao vodeće na polju „IT Project and Portfolio Management Software Applications, Worldwide“.

  KEMP

Kompanija KEMP Technologies osnovana je 2000. godine u Njujorku sa idejom da ponudi naprednu tehnologiju za balansiranje mrežnog saobraćaja po cenama koje su pristupačne i za manja okruženja. KEMP LoadMaster™ proizvodi inteligentno i efikasno distribuiraju korisnički saobraćaj izmedju aplikativnih servera kako bi osigurali najbolje moguće korisničko iskustvo, uz najbolji odnos cene i ponuđenih funkcionalnosti i performansi. Svaki KEMP LoadMaster™ podržava Layer 4 i Layer 7 load balancing, SSL offload i akceleraciju, health checking, IPS, keširanje i kompresiju, web application firewall itd. KEMP ima aktivno partnerstvo sa Microsoft-om, naročito vezano za Exchange i Lync. Svi proizvodi se mogu besplatno probati klikom na download link.

  TREND MICRO

Tokom više od 25 godina rada, Trend Micro se pokazao kao lider u pružanju zaštite od svih vrsta malicioznog koda i gubitka podataka što potvrdjuje i svojom pozicijom lidera u Gartnerovom kvadrantu. Sigurnosna rešenja prilagodjena su različitim profilima korisnika jer pokrivaju sve tačke ulaza virusa u sistem, od mobilnih uredjaja, weba, maila, klijentskih sistema do savremenih data centara tako da pružaju optimalnu zaštitu u fizičkom, virtualnom i cloud okruženju kombinacijom funkcionalnosti poput sledećih: antivirus, antispam, antisypware, IPS, virtual patching, DLP, enkripcija, MDM, virtualizacija,vulnerability management, network security…

  SAFE-T

Safe-T Data je Izraelska kompanija, lider i inovator na tržištu security rešenja za bezbednu razmenu i pristup podacima. Rešenja ove kompanije omoućavaju obezbedjenje i kontrolu sigurne razmene podataka bilo koje vrste i veličine izmedju ljudi, aplikacija, cloud rešenja ili organizacija. Rešenja su dizajnirana tako da rade sa bilo kojim obrascem za razmenu podataka. Koristeći tehnologiju obrnutog pristupa, rešenja omogućavaju prevazilaženje teškoća u radu sa DMZ-om, kao i u procesu segmentacije mreže, u procesu prevencije neželjenog pristupa aplikacijama i procesu obezbeđenja mreža unutar poslovne infrastrukture.

  SINTRONES

SINTRONES je svetski lider i ISO 9001 sertifikovan proizvodjač kompjuterskih sistema koji se koriste u vozilima svih vrsta. Ova kompanija je posvećanja proizvodnji i isporuci uređaja visokog kvaliteta, koji zadovoljavaju internacionalne saobraćajne standarde poput EN505155, E-Mark, IEC60945, IACS E 10, DNV i MIL-810. SINTRONES tim ima značajno iskustvo u isporuci rešenja na platformama X86 i RISC, kao i u implementaciji vertikalnih aplikativnih sistem integracija.Proizvodi ove kompanije su visoko nagradjivani u velikom broju zemalja širom sveta.

  RUNECAST

Runecast je provajder rešenja za infrastrukturu informacija čiji je cilj otkrivanje latentnih problema u vašem okruženju kako bi sprečili i umanjili negativan uticaj na vaše poslovanje. Prednost ovih rešenja je što kontinuirano primenjuje najbolje akreditovane prakse i uporedjuje ih sa vašim okruženjem, čuvajući ga na taj način u najoptimalnijim uslovima.

Runecast rešenja minimiziraju uticaj grešaka u kompleksnim sistemima, dajući vam moć da sprečite probleme koje su drugi doživjeli.

  EMC

Emc kompanija nudi rešenja za skladištenje podataka, sigurnost informacija, virtuelizaciju, analitiku, cloud kompjuting i ostale proizvode i usluge koji pomažu organizacijama da skladište, štite, analiziraju i upravljaju podacima. Emc pruža svoje usluge velikim kompanijama, kao i malim i srednjim preduzećima.

  ARUBA

Aruba je kompanija sa sedištem u Kaliforniji, koja se bavi prodajom rešenja za umrežavanje podataka i informacija. U ponudi su infrastrukturni servisi kao softver sa cloudom ili privatnim cloudom, što omogućava sigurnu vezu za mobilne uredjaje i IoT pod jednim krovom.

  CYBERARK

Već duže od decenije CyberArk je lider u oblasti osiguravanja kompanija od sajber napada koji su usmereni na najznačajnije resurse jedne kompanije. Danas CyberArk nudi jedinstvena sigurnosna rešenja koja pomažu kompanijama da preduprede ovu vrstu napada, i da u slučaju da do napada i dodje on bude na vreme zaustavljen pre nego što bude učinjena nepopravljiva šteta.

  F5

F5 Networks, Inc. je kompanija specijalizovana za ADN tehnologiju i veb aplikacije za sigurnost,
performanse, dostupnost servera, skladištenje podataka i drugih mrežnih i cloud resursa. Sedište kompanije se nalazi u Sijetlu, dok svuda po svetu ima kancelarije za razvoj, proizvodnju, prodaju i marketing.

 HEWLETT PACKARD ENTERPRISE

Klijenti Hewlett Packard Enterprise kompanije su firme koje rade u tradicionalnom IT okruženju i trenutno su u procesu prelaska na sigurniju strukturu što omogućava cloud. U kojoj god da su fazi ovog procesa  Hewlett Packard Enterprise ima tehnologiju i rešenja koja im mogu pomoći.

  MCAFEE

McAfee pruža napredna sigurnosna rešenja velikim i malim kompanijama, preduzećima i vladama. Sigurnosne tehnologije koje McAfee nudi imaju jedinstvenu sposobnost predvidjanja zahvaljujući McAfee Global Threat Intelligence sistemu, koji omogućava korisnicima da budu korak ispred sledećeg talasa virusa i ostalih onlajn pretnji.

  SOLARWINDS

SolarWinds je kompanija koja razvija softvere za različite kompanije, ne bi li im olakšala upravljanje infrastrukturom informacionih tehnologija. Sedište kompanije se nalazi u Teksasu, a širom Sjedinjenih Američkih Država i u još nekoliko drugih zemalja postoje kancelarije za prodaju i razvoj proizvoda.

  TERAMIND

Teramind snadbeva svoje klijente rešenjima za nadgledanje ponašanja koja omogućavaju automatizovane  akcije da bi se sprečilo neželjeno ponašanje. Softveri Teraminda skeniraju podatke zaposlenih da bi se identifikovale sumnjive aktivnosti, uočile moguće insajderske pretnje, pratila efiksnost zaposlenih i da bi se obezbedila usaglašenost rada unutar kompanije.

  UBIQUITI

Ubiquiti Networks je kompanija sa sedištem u Nju Jorku. Bavi se proizvodnjom uredjaja za bežičnu komunikaciju za kompanije ili dobavljače širokopojasnog interneta sa primarnim fokusom na tržišta koja su zapostavljena.

  VERITAS

Veritas je kompanija specijalizovana za softvere upravljanja skladištenjem podataka. Kompanija želi da osnaži svoje klijente da otkriju istinu u informacijama- najvrednijem digitalnom resursu jedne kompanije. Koristeći Veritas platformu klijenti mogu da ubrzaju svoj proces digitalne tranformacije i da reše brojne poslovne izazove poput multi- cloud upravljanja podacima, zaštite podataka, optimizacije skladištenja informacija itd. Samo neki od softvera koje je Veritas proizveo su VxFS, VxVM, VCS i NetBackup. Veritas je proglašen liderom u oblasti rešenja za bekap i oporavak data- centara.

  POLYCOM

Polycom je multinacionalna kompanija koja se bavi razvojem komunikacionih tehnologija koje uključuju video, glas i sadržaj. To je jedna od najvećih kompanija u svojoj branši.

  WALLIX

Wallix Group je kompanija koja se bavi sajber bezbednošću i posvećena je odbrani kompanija od sajber pretnji po bezbednost njihovih podataka. Već duže od decenije Wallix štiti kompanije i javne organizacije od curenja i kradje podataka, što ga čini ekspertom u ovoj oblasti.

  SOPHOS

Sophos je svetski lider u polju sigurnosti i kontrole informacionih sistema sa iskustvom od 30 godina rada. Sophos proizvodi trenutno štite preko 100 miliona korisnika i 100.000 organizacija, u preko 150 zemalja širom sveta, uključujući Pixar, Under Armor, Northrop Grumman, Xerox, Ford, Avis i Toshiba. Sophos sa velikom brzinom reaguje na novonapravljene pretnje i dostiže najviši nivo zadovoljstva korisnika u polju sigurnosti i kontrole.