SISTEMI ZA SKLADIŠTENJE PODATAKA

Zahtevi za skladišnim kapacitetom rastu iz dana u dan. Procenjuje se da će uskoro biti potreban kapacitet od 1 TB po glavi stanovnika. Kako poslovanje današnjice podrazumeva generisanje sadržaja bez ograničenja, upravljanje sistemima za skladištenje je neophodnost.

O rešenju

Prilikom izrade projektnog rešenja za IT infrastrukturu, centralni prostor za skladištenje podataka zauzima ključno mesto i treba mu posvetiti posebnu pažnju. Svi savremeni Data centri zahtevaju jedinstveno centralizovano rešenje ovog tipa, koje je otporno na otkaze, ima dovoljno potrebnog kapaciteta i podržava mogućnost rasta bez drastičnih zaokreta u tehnologiji. Ključni principi su i optimalno korišćenje raspoloživog prostora, posedovanje naprednih funkcionalnosti za sigurnost uskladištenih podataka, obezbedjivanje brzog i pouzdanog backup i restore sistema.

SAN – Storage Area Network

Većina današnjih zahtevnih skladišnih rešenja zasniva se na SAN tehnologiji koja ima propusnu moć od 8 Gb/s. Prednost ovog rešenja je što je storage mreža (SAN) odvojena od LAN mreže i služi samo za komunikaciju sa diskovima – samim tim i performanse ovakvih sistema su veoma visoke.

IP storage sistemi

IP storage sistemi se sve više nameću kao rešenja koja mogu bez ikakvih nedostataka da budu primenjena umesto SAN rešenja. Ovo je prvenstveno posledica podizanja propustne moći LAN resursa pojavom 10 Gigabit Ethernet (10GbE). Ovi sistemi su već dokazali da po performansama i funkcionalnosti ne zaostaju za SAN rešenjima, a da im je cena daleko konkurentnija.

Storage – AllFlash uredjaji

SSD tehnologija je toliko napredovala, da postaje alternativa tradicionalnim storidž‑rešenjima. All Flash uredjaji predstavljaju tip storage-a posebno optimizovanih za korišćenje brzih SSD uredjaja. All Flash uredjaji postižu bolje performanse i uštedu na taj način što dodatno optimizuju čitanje i upis sa SSD diskova.

HCI

HCI predstavlja uredjaj koji objedinjuje storage i server i omogućava konvergenciju fizičkog skaldištenja podataka na industrijski standardni x86 server. Ova arhitektura obuhvata i hardver i softver, a omogućava pokretanje na hiljade virtuelnih desktop-ova. Pritom je ceo sistem modularno projektovan i testiran tako da se unapred zna koji obim poslovanja podržava.

Kako do rešenja

Ukoliko vas interesuje bilo koje rešenje ili servis iz naše ponude popunite formu desno, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.

Kontaktirajte nas

Ko ste Vi i kako možemo da vam pomognemo?

Ime i prezime (obavezno polje)

Email adresa (obavezno polje)

Kompanija (obavezno polje)

Kontakt telefon

Postavite pitanje

 

Comments
Coming Computer Engineering

Kompanija COMING – Computer Engineering d.o.o. osnovana je 1991. godine sa ciljem da kreira, razvija, implementira, prodaje i pruža usluge podrške IT sistema, kako bi izašla u susret potrebama i zahtevima klijenata i tržišta.