BEZBEDNOST PODATAKA

Bezbednosni rizici u poslovanju oduvek postoje. Medjutim, u vreme kada sve veći broj zaposlenih radi van prostora svoje kancelarije i koristi privatne uredjaje u poslovne svrhe, poslovni podaci kompanije postaju sve izloženiji rizičnom okruženju, a njihova zaštita postaje sve važnija.

O rešenjima

Posmatrajući radna okruženja u vremenu za nama, osiguravanje osetljivih kompanijskih podataka svodilo se jednostavno na zaključavanje vrata, zapošljavanje fizičkog obezbedjenja i izdavanje legitimacija zaposlenima. U modernom radnom okruženju mobilnost je sve prisutniji trend, koji omogućava zaposlenima da rade gde god da se nalaze, umesto u zatvorenom i kontrolisanom kancelarijskom okruženju.

Foresterovo istraživanje iz 2014. godine (Forrester’s Business Technographics Global Telecom and Mobility Workforce Survey) pokazalo je da 52% današnje radne snage barem nekoliko puta mesečno radi van kancelarije. Jedan od glavnih rizika mobilnosti je opasnost od gubitka ili kradje računara. Ako računar dospe u pogrešne ruke, a podaci nisu zaštićeni, napadač ima pristup svemu što postoji na tom računaru. Kako bi se zaštitile od gubitka poslovnih podataka, koji može da uzrokuje ne samo finansijsku štetu već i kompromitovanje reputacije, kompanije moraju da implementiraju neki od sistema zaštite podataka.

U našoj ponudi možete naći sledeća rešenja:

Kako do rešenja

Ukoliko vas interesuje bilo koje rešenje ili servis iz naše ponude popunite formu desno, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.

Kontaktirajte nas

Ko ste Vi i kako možemo da vam pomognemo?

Ime i prezime (obavezno polje)

Email adresa (obavezno polje)

Kompanija (obavezno polje)

Kontakt telefon

Postavite pitanje