Kompanija COMING, SAP integrator, organizovala je 06.09.2019. godine u hotelu “Hilton” SAP skup MOVE to S/4HANA #ONE na kome su predstavljeni rezultati prvog projekta konverzije na S/4HANA u regionu, urađenoj u kompaniji MSK iz Kikinde.

Na skupu je bilo 60 posetilaca koji su imali prilike da od stručnjaka iz COMING-a, SAP-a i MSK-a čuju kako je tekao proces migracije. 

Prisutne je u temu uveo Roberto Poletto, direktor marketinga i prodaje iz COMING-a. Posetiocima su se zatim obratili Slaviša Lečić, Customer Solution Advisor for S/4HANA iz SAP-a i Klaus Wigand, SAP Program Lead & Project Expert.

Slaviša Lečić je govorio o samom pristupu migraciji i tome šta novo rešenje S/4HANA donosi korisnicima.

Prema njegovim rečima, S/4HANA koristi treću generaciju FIORI interfejsa koji utiče na način rada krajnjih korisnika.

“Korisnici automatski dobijaju uvid u set informacija na osnovu kojih mogu da donesu odluke”, rekao je Lečić.

On je objasnio i šta bi kompanije trebalo da urade pre prelaska na S/4HANA. Najpre je potrebno definisati prioritete poslovanja (akvizicija, optimizacija, rast …). Zatim, proceniti trenutno stanje IT infrastrukture, a potom i okruženja (da li postoje neki dodatni uslovi, regulative i sl.). Nakon svih procena, odlučuje se o transformaciji u S/4HANA.

U toku procesa konverzije, inženjerima COMING-a pomogle su kolege iz SAP-ovog tima za podršku.

Među njima je bio i Klaus Wigand.

Prema njegovim rečima, kompanije koje se odluče za migraciju na raspolaganju imaju pomoć od project coach-a, developement angel-a i development sponsor-a.

Project coach na nedeljnom nivou proverava kako teče proces i ukoliko postoji problem odmah se pravi plan za njegovo rešavanje. Na raspolaganju je i development angel povezan sa mrežom eksperata za S/4HANA platformu, a ad-hoc je moguće i angažovanje deveopment sponsora za sprečavanje nastanka velikih problema.

O rezultatima procesa konverzije MSK S/4HANA govorio je Nedeljko Kuduz, direktor aplikativnih servisa iz COMING-a.

Svoje gledište na rezultate konverzije podelio je i IT menadžer iz MSK-a, Branislav Petkov. Prema njegovim rečima, prekid u poslovanju tokom procesa migracije je trajao veoma kratko.

Sledeća tema su bili organizacionim i tehnički elementi konverzije. O tome su govorili Miroslav Kržić, tehnički direktor i Aleksandar Pavlović, vodeći sistem inženjer iz COMING-a. Kako je rekao Aleksandar Pavlović, sam projekat migracije je realizovan u periodu od tri meseca. 

O izazovima sa kojima su se suočavali inženjeri u procesu konverzije i načinima na koje su ih rešavali, govorio je Slobodan Malbašić, direktor MALBASOFT-a.

ImageImageImage
"Korisnici automatski dobijaju uvid u set informacija na osnovu kojih mogu da donesu odluke"
Slaviša Lečić
Customer Solution Advisor for S/4HANA iz SAP-a
"SAP S/4HANA je osnova za digitalnu transformaciju kompanije. COMING je partner koji će vam pomoći u tome"
Nedeljko Kuduz
Direktor aplikativnih servisa iz COMING-a
S/4HANA je platforma budućnosti
Roberto Poletto
Direktor marketinga i prodaje u COMING-u

Ukoliko Vas ova tema interesuje, posetite 16. COMING IT konferenciju. Najveći cloud skup u regionu održaće se 03.10.2019. u hotelu Crowne Plaza, a okupiće više od 500 učesnika i predavača.

Prijavite se klikom na dugme:

Prezentacije

SAP MOVE to S/4HANA #ONE
Roberto Poletto, COMING
MOVING to S/4HANA
Slaviša Lečić, SAP
MSK Projekat SAP S/4 Hana
Nedeljko Kuduz, COMING i Branislav Petkov, MSK
Organizacioni i tehnički elementi konverzije MSK S/4HANA
Miroslav Kržić i Aleksandar Pavlović, COMING
Izazovi u procesu konverzije na S/4HANA
Slobodan Malbašić, MALBASOFT