ENTERPRISE MREŽNA INFRASTRUKTURA

Savremeno poslovno okruženje se ne može zamisliti bez postojanja i primene računarskih mreža koje definišu stabilnost, sigurnost i performanse mrežnih resursa. Da bi odgovorio na rastuće potrebe IT industrije za kolaboracijom, neophodna je mrežna arhitektura koja zadovoljava potrebe korisnika i obezbedjuje bolju, fleksibilniju i pouzdaniju komunikaciju.

O rešenju

Enterprise mrežna infrastruktura predstavlja otvorenu, skalabilnu, softverski upravljivu mrežnu arhitekturu, posebno dizajniranu za što bržu isporuku biznis servisa što omogućava veću poslovnu fleksibilnost i brz odgovor na inovacije. Poseban fokus je smanjenje troškova i kompleksnosti, povećanje sigurnosti, odnosno smanjenje rizika, kao i uskladjivanje sa različitim regulatornim zahtevima.

Rešenja za mrežni menadžment omogućavaju dostupnost i praćenje rada kritičnih poslovnih servisa i podršku radu harderskoj platformi u najširem smislu. Uz odgovarajuću arhitekturu mreže, IT menadžeri će jednostavnije moći da upravljaju i štite mrežu, istovremeno stvarajući bolju povezanost korisnika, uredjaja, aplikacija i poslovnih procesa.

Svičevi

Svičevi (switch) predstavljaju aktivne mrežne uredjaje čija ja uloga povezivanje i komunikacija izmedju nekoliko mrežnih uredjaja u lokalnoj mreži, na taj način što omogućavaju razmenu podataka izmedju istih. Ovi tipovi uredjaja uglavnom funkcionišu na drugom nivou (Layer 2), medjutim u zavisnosti od potreba korisnika mogu da funkcionišu i na trećem nivou (Layer 3).

Upravljivi (managed) svičevi, pored osnovnih funkcionalnosti, imaju i mogućnost podešavanja načina rada, pa se mogu bez problema integrisati u mrežni sistem bilo kog tipa i veličine. Uz to, dozvoljavaju nadzor i upravljanje mrežnim saobraćajem i omogućavaju kontrolu opterećenja, protoka, podešavanje bezbednosnih parametara i medjusobno povezivanje.

Ruteri

Ruter ili mrežni usmerivač (router) je računarski uredjaj koji služi za medjusobno povezivanje računarskih mreža. On ima funkciju da za svaki paket podataka odredi putanju – rutu kojom treba taj paket da ide i da taj isti paket prosledi sledećem uredjaju u nizu.

Većina savremenih rutera ima funkciju Firewall-a koja uspešno blokira neželjeni pristup mreži sa udaljene lokacije i ima mogućnost zaključavanja Wi-Fi mreže rutera kako bi se sprečio neželjeni pristup lokalnoj mreži. Ruter je Layer 3 uredjaj koji omogućava povezanost sa drugim mrežama, odnosno Internetom, radi distribuciju saobraćaja radi ravnomernog opterećenja mreže i obezbedjuju rezervni izlaz sa mreže (tzv. bekap rutu).

Kako do rešenja

Ukoliko vas interesuje bilo koje rešenje ili servis iz naše ponude popunite formu desno, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.

Kontaktirajte nas

Ko ste Vi i kako možemo da vam pomognemo?

Ime i prezime (obavezno polje)

Email adresa (obavezno polje)

Kompanija (obavezno polje)

Kontakt telefon

Postavite pitanje

 

Comments
Coming Computer Engineering

Kompanija COMING – Computer Engineering d.o.o. osnovana je 1991. godine sa ciljem da kreira, razvija, implementira, prodaje i pruža usluge podrške IT sistema, kako bi izašla u susret potrebama i zahtevima klijenata i tržišta.