SERVERSKA INFRASTRUKTURA

COMING – Computer Engineering ima veliko iskustvo u projektovanju i realizaciji rešenja za serversku infrastrukturu. Uradili smo veliki broj projekata i pri tome koristili najsavremenije trendove u IT-u, kako bismo izašli u susret potrebama i zahtevima klijenata i tržišta. Možemo vam pomoći sa svim aktuelnim tehnologijama u ovom domenu i pružiti podršku i obuku vašim zapošljenima.

O rešenju:

Serverske platforme su veoma važan deo rešenja IT infrastrukture koje se projektuju na osnovu precizno definisanih poslovnih zahteva i tehnologije. Takodje, prilikom projektovanja serverske infrastrukture treba imati u vidu i iskustvo koje poseduje IT osoblje, tehnologije kojima vladaju, kao i predvidjanje u kom pravcu ide razvoj IT tehnologije.

Serverske platforme RISC tehnologije

Serverske platforme RISC tehnologije zauzimaju važno mesto kod IT sistema koji imaju veliki broj korisnika, velike baze podataka i zahteve koji traže kompleksne i brze kalkulacije. IT sistemi koji su zasnovani na ovoj tehnologiji čine značajan deo tržišta, pa je jednostavnije koristiti istu tehnologiju nego ulagati u migraciju rešenja na druge sisteme.

Serverske platforme x86

Serverske platforme x86 su osnovna platforma u malim i srednjim preduzećima, a ravnopravno vladaju i velikim preduzećima. Standardizacija ovih platformi omogućava korisnicima upotrebu servera različitih proizvodjača bez uticaja na funkcionisanje aplikativnog sloja, odnosno vendor je neutralan. Ove serverske platforme se brzo razvijaju i po svojim performansama ne zaostaju za serverima RISC tehnologije. Kapaciteti ovih platformi višestruko prevazilaze potrebe većine softverskih alata, te se prosečna iskorišćenost većine savremenih x86 servera kreće u rasponu od 5% – 15%. Virtuelizacija je tehnologija koja prevazilazi ovaj problem i omogućava optimalno korišćenje hardverskih resursa.

Blade server tehnologija

Blade server tehnologija je sve prisutnija kao rešenje za serverske platforme. Ova tehnologija omogućava konsolidaciju resursa u Data centru, redukujući potrebu za dodatnim serverskim, mrežnim i resursima za skladištenje podataka i napajanje sistema. Ova tehnologija omogućava jednostavniju administraciju sistema umanjujući mogućnost ljudske greške. Kod svih vodećih proizvodjača ova tehnologija se već uveliko koristi, te se više ne može zaobići pri projektovanju Data centra i izrade rešenja za serverske platforme.

Kako do rešenja

Ukoliko vas interesuje bilo koje rešenje ili servis iz naše ponude popunite formu desno, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.

Kontaktirajte nas

Ko ste Vi i kako možemo da vam pomognemo?

Ime i prezime (obavezno polje)

Email adresa (obavezno polje)

Kompanija (obavezno polje)

Kontakt telefon

Postavite pitanje

 

Comments
Coming Computer Engineering

Kompanija COMING – Computer Engineering d.o.o. osnovana je 1991. godine sa ciljem da kreira, razvija, implementira, prodaje i pruža usluge podrške IT sistema, kako bi izašla u susret potrebama i zahtevima klijenata i tržišta.