RAPID MOVE

Powered by

sap-silver-partner-logo

COMING - SAP Integrator

Rapid Move za efikasnu digitalizaciju!

Globalizacijom tržišta kompanije obavljaju više aktivnosti, a poslovni procesi su složeniji. U takvim okolnostima, postojeći sistemi u firmama nisu održivi. Pravljanje tabela u Excel-u za potrebe finansijskog izveštavanja oduzima mnogo vremena, a dolazi i do propusta i kašnjenja prilikom obrade velike količine podataka. Kao rezultat svega navedenog, menadžment ne dobija podatke o stanju kompanije u realnom vremenu i samim tim ne može doneti dobre odluke.

Pribavljanje relevantnih informacija i donošenje kvalitetnijih odluka ponekad zahteva i upotrebu nekoliko softvera. Međutim, kako bi njihova primena bila ekonomski opravdana, za uvođenje samo jedne nove tehnologije potrebno je obezbediti brzu implementaciju i jednostavne procese.

U prošlosti, uvođenje novog softvera podrazumevalo je njegovu kupovinu. Međutim, takva nabavka je iziskivala jače servere i novu infrastukturu koju je trebalo proučiti, instalirati, podesiti, integrisati, a potom i održavati. Za sve pomenuto bilo je potrebno izdvojiti vreme i novac i preuzeti rizik.

Imajući u vidu navedena ulaganja i opasnosti, a sa željom da domaćim firmama obezbedi primenu savremenih tehnoloških rešenja, kompanija COMING je u saradnji sa svojim partnerima kreirala rešenje Rapid Move.

Šta je Rapid Move rešenje?

To je SAP S/4HANA platforma u COMING Cloud-u koju čine najnovije komponente, tehnologije i know-how. To su:

  • serveri, storage, mreža, licence, i dr. za čiju implementaciju su zaduženi specijalizovani inženjeri;
  • platforma za primenu Internet of Things i Big Data;
  • unapređeni model podataka koji omogućava njihovu kompresiju i brzu obradu;
  • bolji interfejs koji obezbeđuje jednostavnije korišćenje softvera;
  • analitika – BI u realnom vremenu za brže donošenje odluka;

Zašto Rapid Move?

Rapid Move rešenje kompanijama omogućava digitalnu transformaciju. Primenom savremene tehnologije test okruženje se kreira za samo jedan dan, kopije migracija se brzo obavljaju, a ceo proces protiče bez većih rizika primenom različitih alata.

Šta je SAP S/4HANA?

Platforma SAP S/4HANA je četvrta generacija ERP rešenja. Savremeno rešenje odlikuje bolji interfejs i Fiori na novoj redizajniranoj arhitekturi. 

Savremena tehnologija omogućava 10 puta veću kompresiju podataka čime se štedi prostor za njihovo čuvanje, a održavanje je jeftinije.

S/4HANA obezbeđuje 10.000 puta bolju iskorišćenost RAM memorije u odnosu na standardni ERP model. Platforma garantuje praćenje transakcija u realnom vremenu i trenutnu obradu podataka čime se štedi vreme i dobijaju kvalitetnije informacije. Kao posledica navedenih benefita, korisnici savremene tehnologije posluju efikasnije.

Novo rešenje služi povezivanju ljudi, uređaja i poslovne mreže, što Internet of Things i Big Data koncepte čini dostupnijim. Osim toga, savremena platforma pojednostavljuje razvoj inovativnih aplikacija za specifične potrebe.

Pored navedenih prednosti novog sistema, razlog za prelazak na S/4HANA rešenje je i činjenica da trenutne verzije SAP sistema neće imati podršku u skorijoj budućnosti.

Kako do SAP S/4HANA?

SAP S/4HANA platforma dostupna je korisnicima COMING cloud-a. Pomenuti cloud provajder u Srbiji kompanijama obezbeđuje dostupnost i sigurnost podataka, laku manipulaciju sa sistemima, monitoring, skalabilnost i fleksibilnost i na kraju jednostavnost korišćenja sistema.

Savremena tehnologija je zahvaljujući COMING-u, SAP integratoru, prvi put primenjena u regionu, a konverzija je izvršena u kompaniji MSK Kikinda. U procesu su ispoštovane sve SAP-ove preporuke, a korišćena metodologija je prilagođena potrebama i specifičnostima MSK-a kao i karakteristikama srpskog tržišta i zakonodavstva.

Tokom migracije, u MSK-u su se neometano odvijali poslovni procesi, kompanija je na vreme isporučivala proizvode, a zaposleni su bili minimalno angažovani. Efikasnost čitavog procesa omogućili su iskusni inženjeri COMING-a, dobro razrađen plan projekta, detaljno testiranje i simulacije.

Kao rezultat konverzije, MSK je dobio moderan, tehnološki najnapredniji sistem sa HANA in-memory bazom podataka u koju je migrirana kompletna istorija poslovanja. Zahvaljujući novom rešenju, MSK-u je omogućen potpuni fokus na poslovanje.

Ukoliko i Vi želite primeniti najsavremenije rešenje za digitalizaciju kompanije, popunite formu i zakažite konsultacije sa inženjerima COMING-a.

Kako do rešenja

Kako biste počeli sa korišćenjem poslovnih rešenja u COMING cloud-u potrebni su vam pristupni uredjaji (bilo koji uredjaji koje koristite u poslovanju – desktop, laptop računari, tableti, mobilni uredjaji…) i internet konekcija.

Konsultacije su neophodne kako bismo definisali cenu implementacije rešenja za vaše potrebe. Za konsultacije popunite formu desno.

Kontaktirajte nas

Ko ste Vi i kako možemo da vam pomognemo?

Ime i prezime (obavezno polje)

Email adresa (obavezno polje)

Kompanija (obavezno polje)

Kontakt telefon

Postavite pitanje