UPRAVLJANJE LOG PODACIMA

Sa razvojem IT infrastrukture raste i količina logova koje kreiraju njeni različiti elementi, pa se danas u jednom prosečnom IT okruženju generiše i po nekoliko hiljada log‑dogadjaja u sekundi.

O rešenju

Upravljanje log fajlovima je ključan segment zaštite i održavanja operacija informacionog sistema. Logovi mogu biti od pomoći pri otkrivanju bezbednosnih incidenata, operativnih problema i nezamenljivi su u IT reviziji i forenzici. Sakupljanje i analiziranje logova nije samo stvar dobre prakse, već je i deo zahteva koje odredjuju propisi i standardi, kao što su ISO 27001, PCI DSS ili standardi koje propisuje Narodna banka Srbije za finansijske institucije.

Upravljanje logovima odredjeno je kao ključan deo obezbedjenja i održavanja operacija informacionog sistema. Operativni sistemski zapisi označavaju hronološke zapise o dogadjajima i aktivnostima na resursima informacionog sistema (zapisi operativnih sistema, aplikativnog softvera, baza podataka, mrežnih uredjaja i slično). Zapisi sadržate dovoljnu količinu informacija radi identifikovanja problema, rekonstruisanja dogadjaja i otkrivanja neovlašćenih pristupa i aktivnosti na resursima informacionog sistema, kao i radi utvrdjivanja odgovornosti s tim u vezi.

Kako do rešenja

Ukoliko vas interesuje bilo koje rešenje ili servis iz naše ponude popunite formu desno, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.

Kontaktirajte nas

Ko ste Vi i kako možemo da vam pomognemo?

Ime i prezime (obavezno polje)

Email adresa (obavezno polje)

Kompanija (obavezno polje)

Kontakt telefon

Postavite pitanje

 

Comments
Coming Computer Engineering

Kompanija COMING – Computer Engineering d.o.o. osnovana je 1991. godine sa ciljem da kreira, razvija, implementira, prodaje i pruža usluge podrške IT sistema, kako bi izašla u susret potrebama i zahtevima klijenata i tržišta.