database-protected-blue

GDPR

Svaka organizacija čija je delatnost na bilo koji način povezana sa prikupljanjem i razmenom ličnih podataka, trebalo bi da ispoštuje određene korake kako ne bi došlo do zloupotrebe. Svesno ili nesvesno, nebezbedan informacioni sistem može naneti veliku štetu, a uzevši u obzir visoke novčane kazne, jasna je potreba za usklađivanjem ove regulative u poslovanju.

Šta je GDPR i kako se primenjuje?

Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti(Gereral Data Protection Regulation) primenjuje se od 28. maja 2018. godine i propisuje način korišćenja podataka o ličnosti građana. Javni i privatni sektor su u obavezi da štite lične podatke građanja u skladu sa propisanim zakonima koji su kod nas veoma slični evropskim uredbama.

Velike promene u svetu i kod nas ukazuju na potrebu za razvijanjem tehnologije i aplikacija, ali otvara i niz novih mogućnosti za obradu podataka i masovni nadzor. Kada se toj činjenici pridoda i veliki broj incidenata ne samo u Srbiji već i širom sveta, postaje jasno da se ovo ne sme shvatiti samo kao još jedna administrativna regulativa, već jedno pitanje koje se neprestano menja i prilagođava u poslovanju.

Kako vam COMING može pomoći?

Kompanija COMING vas može upoznati sa izazovima koje nameće GDPR i pomoći vam da podatke razvrstate prema stepenu osetljivosti i ranjivosti. COMING tim već nekoliko godina unazad uspešno izvršava procenu uticaja privatnosti (PIA) i uz donošenje Akta o proceni uticaja na zaštitu podataka DPIA (Data protection Impact Assessment) uspešno uspostavlja povoljno poslovno okruženje. U skladu sa vašim potrebama, možemo izgraditi fleksibilan model kroz spoj pravnog i It znanja i iskustva najsavremenijih praksi koji bi u potpunosti odgovarao GDPR regulativi.

Povezani tekstovi

Primena GDPR-a

Bezbednost podataka je globalni izazov, a integritet ličnih podataka jedno od načela na kojima počiva GDPR – “integrity and confidentiality”.

Pandemija i tehnologija

Pandemija novog koronavirusa je u fokus javnosti stavila i mogućnosti upotrebe tehnologija za masovni nadzor i obradu podataka o ličnosti.

Data Protection Officer as a Service
Ilustracija ruke koja drži čekić koja predstavlja Data Protection Officer-a

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije je u naš pravni sistem uveo novi institut, lice za zaštitu podataka o ličnosti, ili, kako GDPR ovo lice naziva, Data Protection Officer-a (DPO).

Kako do rešenja

Ukoliko vas interesuje bilo koje rešenje ili servis iz naše ponude popunite formu desno, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.

Kontaktirajte nas

Ko ste Vi i kako možemo da vam pomognemo?

Ime i prezime (obavezno polje)

Email adresa (obavezno polje)

Kompanija (obavezno polje)

Kontakt telefon

Postavite pitanje

 

Comments
Coming Computer Engineering

Kompanija COMING – Computer Engineering d.o.o. osnovana je 1991. godine sa ciljem da kreira, razvija, implementira, prodaje i pruža usluge podrške IT sistema, kako bi izašla u susret potrebama i zahtevima klijenata i tržišta.