ENKRIPCIJA KRAJNJIH UREDJAJA

Kriptografija je veoma dinamična nauka, koju odlikuje uska povezanost teorije i prakse. Na ovo ukazuje činjenica da se svaki napredak u teoriji veoma brzo implementira i testira. Otkrivanjem nedostataka odmah se unapredjuje teorijski rad, a stečena iskustva upotrebljavaju se za izradu nove, bolje metode.

O rešenju

Sa pojavom računara kriptografija se naglo razvija. Sve brži hardver omogućava „probijanje“ šifara za kraće vreme, a istovremeno se radi na razvoju sigurnijih i komplikovanijih šema za šifrovanje. Ova oblast bazira se na upotrebi kriptosistema koji se sastoje od algoritama za kriptovanje, jednog ili više ključeva, sistema za upravljanje ključevima i podataka u vidu standardnog i kriptovanog teksta. Na složenost dodatno utiče to što se kriptosistemi mogu realizovati hardverski, softverski ili kombinovano, kao i to da se prilikom realizacije moraju zadovoljiti osnovni sigurnosni zahtevi.

Danas se za realizaciju kriptografskih algoritama koriste složeni matematički izrazi, kao i znanja iz elektronike i programiranja. Napredak je sve brži, a primena sve šira: od bankarskih aplikacija, preko internet trgovine, do operativnih sistema. Kriptografski algoritmi primenjivi su i u telekomunikacionim sistemima, televiziji i drugim oblastima za koje često nismo ni svesni da imaju takve potrebe.

Trend Micro Endpoint Encription

Trend Micro Endpoint Encription je rešenje za potpunu enkripciju podakata koji se nalaze na desktop i laptop računarima, fajlovima i folderima, uključujući i prenosive medije kao što su USB uredjaji. Endpoint Encription štiti podatke ukoliko uredjaj bude ukraden ili izgubljen i sprečava neovlašćen pristup i korišćenje privatnih informacija. Pritom, Trend Micro omogućava upravljanje kroz jednu dobro integrisanu menadžment konzolu.

Check Point Full Disk Encryption Software

Check Point je svetski lider u sigurnosnim rešenjima za bezbednost krajnjih tačaka, odnosno korisničkih uredjaja. Check Point pruža korisnicima automatsku zaštitu za sve informacije, uključujući podatke o korisniku, datoteke operativnih sistema, kao i privremene i izbrisane fajlove. Za maksimalnu zaštitu podataka, Check Point omogućava pristup krajnjim uredjajima jednino autorizovanim korisnicima.

Kako do rešenja

Ukoliko vas interesuje bilo koje rešenje ili servis iz naše ponude popunite formu desno, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.

Kontaktirajte nas

Ko ste Vi i kako možemo da vam pomognemo?

Ime i prezime (obavezno polje)

Email adresa (obavezno polje)

Kompanija (obavezno polje)

Kontakt telefon

Postavite pitanje

 

Comments
Coming Computer Engineering

Kompanija COMING – Computer Engineering d.o.o. osnovana je 1991. godine sa ciljem da kreira, razvija, implementira, prodaje i pruža usluge podrške IT sistema, kako bi izašla u susret potrebama i zahtevima klijenata i tržišta.