POSLOVNA ANALITIKA I ODLUČIVANJE – BI

Kao što za naftu kažemo da je crno zlato, slobodno možemo reći da su informacije zlato u poslovnom svetu. Onaj ko uspe da ih iskoristi na pravi način – zasigurno dobija.

O rešenju

Business inteligennce rešenja pružaju podršku prilikom poslovnog odlučivanja i na taj način ojačavaju vašu poslovnu strategiju. Dobro postavljena strategija, na osnovu pravih informacija, jedan je od ključnih elemenata uspešnog poslovanja.

BI (Business Intelligence) sistemi su alat za poslovno izveštavanje. Korišćenjem tih alata menadžment dobija tačnu i brzu informaciju na osnovu transakcionih podataka iz ERP sistema. BI sistemi su projektovani tako da omogućavaju obradu velikog broja podataka u veoma kratkom vremenskom roku, radi kreiranja poslovnih izveštaja za donošenje poslovnih odluka. BI sistemi daju izveštaje na osnovu kojih je moguće pratiti trendove, pronalaziti zakonitosti izmedju nekih naizgled nepovezanih pojava, pa čak i predvidjati dogadjaje sa visokom verovatnoćom ostvarenja.

BI rešenja, nasuprot transakcionim izveštajima iz ERP‑a, maksimalno su indeksirana za obradu većeg broja podataka i sabiranja, tako da velikom brzinom mogu da dostave podatke o, na primer, prodaji u poslednjih pet meseci, poredjenje najbolje prodavanih artikala te godine sa prethodnom i slično. Osim toga, BI izveštaji su i interaktivni: ako pri prvom pregledu vidimo neki lošiji rezultat, klikom na taj rezultat možemo dobiti informaciju zašto je to tako, odnosno prikaz po nekoj dimenziji, npr. odeljenje ili prodavac. Tako nas BI izveštaji, odnosno informacije koje oni pružaju tokom pregleda, vrlo lako mogu dovesti do izvora problema, odnosno uskog grla, iako su baze podataka ogromne i na njima radi veći broj korisnika.

Takodje, moramo istaći i jednostavnost BI sistema koji pružaju mogućnost da svako, u delokrugu svog poslovanja, može u samo nekoliko poteza dobiti željeni izveštaj. Na ovaj način, ušteda u vremenu i brzina donošenja adekvatne odluke direktno povećava produktivnost preduzeća.

Kako do rešenja

Kako biste počeli sa korišćenjem poslovnih rešenja u COMING cloud-u potrebni su vam pristupni uredjaji (bilo koji uredjaji koje koristite u poslovanju – desktop, laptop računari, tableti, mobilni uredjaji…) i internet konekcija.

Konsultacije su neophodne kako bismo definisali cenu implementacije rešenja za vaše potrebe. Za konsultacije popunite formu desno.

Kontaktirajte nas

Ko ste Vi i kako možemo da vam pomognemo?

Ime i prezime (obavezno polje)

Email adresa (obavezno polje)

Kompanija (obavezno polje)

Kontakt telefon

Postavite pitanje