Oblasti industrije

Oblasti industrije

COMING - Computer Engineering ima bogato iskustva kao preduzeće za IT sistemske integracije. Za više od 17 godina koliko postoji na tržištu, brojna uspešna rešenja su kreirana i implementirana u različitim industrijskim oblastima, a naročito u oblastima ICT infrastrukture i biznis rešenja.

Projekti COMING-a su iz sledećih oblasti industrije:

Oblasti industrije

Proizvodnja

Veoma bogato iskustvo u oblasti proizvodnje i razumevanja biznis problema rezultiralo je brojnim uspešnim projektima na polju ICT infrastrukture, biznis rešenja i posebnim projektima u oblasti kontrole procesa i njegove integracije sa IT sistemima. Brojne IT infrastrukture za SAP i druga ERP rešenja, kontinuitete poslovanja i oporavke od katastrofa, razvijanje specifičnih aplikativnih proizvoda i integrisanih mrežnih rešenja, te podrška u kriznim situacijama predstavljaju COMING - Computer Engineering kao vrednog IT partnera.

Finansijske institucije 

U oblastima bankarstva, osiguranja, berze i drugih finansijskih institucija COMING je implementirao brojne projekte virtuelizacije sa konsolidacijom, zatim farme servera, centralizovanim sistemima za skladištenje podataka, razvučenim data centrom na virtuelnoj tehnologiji, kao i rešenjima za oporavak od katastrofe. U realizaciji ovih projekata Basel II Accord je u potpunosti ispoštovan.

Telekomunikacije

Od početka 2007 godine više od 10 kapitalnih projekata sprovedeno je u telekomunikacionom sektoru sa skoro svim relevantnim kompanijama u regionu, gde je upotrebljeno više od 1.000 virtuelnih mašina. Većina projekata su iz oblasti konsolidacije data centra i sprovedeni su na VMware Enterprise tehnologiji. Novi projekti koji podrazumevaju saradnju sa provajderima telekomunikacionih usluga nalaze se u fazi razvoja i jedan od njih je i  "Cloud Computing". Rešenja za oporavak od katastrofa su takođe razvijena kao uobičajena usluga koja omogućavaju krajnjim korisnicima kontinuitet poslovanja kritičnih delova preduzeća.

Mediji

Samo nekoliko godina unazad sva rešenja za video i audio produkciju iziskivala su zahtevnu opremu kao što su video serveri i drugi vid opreme potrebne za video i audio produkciju. Kako IT rešenja prevazilaze postavljene granice COMING - Computer Engineering je razvio brojna rešenja za medijsku produkciju i za potrebe poslovanja ovog tipa koristeći jedinstvenu IT infrastrukturu obezbedivši na taj način jeftiniju uslugu sa optimalnim troškovima. Objedinjeno rešenje za video arhiviranje je optimalno za potrebe poslovanja. Eurosong 2008 Contest je najveći projekat u regionu, gde je upotrebljeno 200 tankih klijenata koji su korišćeni u press centru od strane 3500 novinara. Slično rešenje iskorišćeno je i za British Broadcasting Corporation (BBC).

Javna uprava 

Javne uprave imaju ogroman broj IT data centara širom zemlje. Stepen razvoja ovih data centara varira od onih u nepotpunosti iskorišćenih do onih najkompleksnijih. Većina data centara nisu optimizovana za posao koji obavljaju, tako da ukupan kapacitet svih data centara umnogome prevazilaze računske potrebe. Analizirajući potrebne kapacitete javnog sektora u odnosu na postojeće računarske kapacitete, pokazalo se da broj data centara može biti redukovan više od deset puta,  pružajući uobičajene servise za više institucija istovremeno, omogućivši na taj način svim korisnicima bolje performanse, veću bezbednost i mogućnost oporavka nakon bilo kakve katas-trofe. Ovo bi donelo dobrobit svim institucijama, uzimajući u obzir činjenicu da bi troškovi investiranja bili smanjeni do 50% , potrošna energije više od 60 %, a redukovanje IT administracije do tri puta. COMING - Computer Engineering je razvio rešenja i testirao ih na manjim projektima gde je dokazano sve gore navedeno vezano za redukovanje troškova.

Transport

COMING - Computer Engineering ima dugu istoriju u pružanju ICT podrške u oblasti transporta, obezbeđujući optimalnu virtuelnu IT infrastrukturu od standardnih rešenja do  ERP rešenja. Brojna rešenja su razvijena za posebne potrebe u ovoj oblasti. Mnoge druge tehnologije su integrisane u jedinstven sistem kao što je GPS navigacija, GPRS komunikacija za transportna vozila, uključujući i monitoring cele flote i druge usluge.

Čitajte Business&IT časopis online

 Business IT1 1

 

1998 - 2016 © COMING - Computer Engineering