13. COMING Konferencija

slika1 slika3

5. oktobra 2016. godine, održana je 13. COMING IT Konferencija pod nazivom "SMART CLOUD". Preko 20 vrhunskih stručnjaka iz oblasti Cloud Computing-a iz Srbije i inostranstva, predstavilo je najnovija tehnološka i poslovna dostignuća u ovoj oblasi stavljajući akcenat na višestruke mogućnosti uštede na svim nivoima u najrazličitijim poslovnim okruženjima. Konferenciji je prisustvovalo preko 300 učesnika iz IT-ja i srodnih sektora koji su imali priliku da se informišu o novim servisima u cloudu, o rešenjima za privatni, hibridni i javni cloud od svetskih proizvođača opreme i rešenja, o studijama slučaja koje su obeležile predhodnu godinu i o mnogim drugim temama.

Konferenciju su u kratkom obraćanju otvorili generalni direktor kompanije COMING Computer Engineering Drago Samardžić i direktor prodaje i marketinga iz iste kompanije Roberto Poletto. Početak konferencije je obeležilo obraćanje državnog sekretara iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić. Gospođa Matić je govorila o razvoju i uvođenju nacionalne IT strategije u našoj zemlji. Osvrnula se na značaj ulaganja Srbije u IT industriju od nivoa edukacije u osnovnim i srednjim školama do nivoa izgradnje strateških saradnji sa liderima iz IT industrije u svetu. Pomenuvši uspehe Izraela u IT industriji Tatjana je najavila i sledeću govornicu, Njenu Ekselenciju Alonu Fisher-Kamm, amabasadorku izraelske ambasade u Beogradu. Ambasadorka je predstavila svoju zemlju posebno kao lidera za rešenja u cyber zaštiti. Govorila je o svim preduslovima za razvoj IT-a koje je Izrael morao da ostvari kako bi se našao u poziciji kakvu danas ima, ali je i iskoristila priliku da poželi sreću izraelskim kompanijama Check Point i Safe-T u saradnji sa COMING-om i u plasmanu na našem tržištu. Ambasadorka je pozvala srpske kompanije da nauče modele poslovanja od izraelskih, pozvala je i javni sektor da se ugleda na modele podrške i ulaganja u IT kakvi postoje u Izraelu i ponudila pomoć amabasade Izraela za buduću saradnju Srbije i Izraela.

slika2

Na početnoj sesiji je još bilo reči o 3. talasu digitalizacije, o modernim platformama za rad koje respektuju social koncept komunikacije, mobilnost u poslovanju, izgrađene su na cloud tehnologijama i omogućavaju sofisticiranu analitiku nad podacima. Pored predstavnika iz kompanije NetApp govorio je i tehnički direktor kompanije COMING Miroslav Kržić. Miroslav je prikazao COMING smart cloud servise i pozvao posetioce da počnu sa korišćenjem  novog COMING cloud portala.  Nakon startnih predavanja konferencija se odvijala u pet paralelnih pravca pod nazivima: Coming Cloud, Secure End-user Cloud, Private Cloud, Application Cloud  i Media Cloud  na kojima je održano ukupno 25 predavanja iz tih oblasti, koja su pored stručnjaka iz COMING-a držali i predstavnici svetskih i domaćih kompanija kao što su: VMware, Safe-T Data, Check Point, Trend Micro, Veeam, RRC, Cisco,  AVID, x.news, Telestream, SGL, RNIDS, Arriva Litas i Marlo Farma . Posetioci konferencije imali su mogućnost da slušaju predavanja i iz studija slučaja o upotrebnim  vrednostima Cloud-a i Cloud tehnologija u domaćim kompanijama Arriva Litas, RNIDS, Marlo Farma, Službeni glasnik, Niš Ekspres i EMS. Pored pomenutih kompanija, koferenciju su medijski podržali podržali PC PRESS i časopis Business&IT, dok su čitav događaj ispratile i televizijske ekipe sa RTS-a, Pinka i drugih nacionalnih i lokalnih televizija. 

slika4

Na konferenciji su predstavljeni i pravci transformacije kroz koju treba da prođu IT kompanije, konzumenti Cloud-a u njima, kao i njihovo IT osoblje da bi spremno dočekali talas nezaustavljivih promena na dobrobit svih korisnika u industriji i javnom sektoru.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim partnerima i učesnicima što su nam i ove godine pomogli da zajedno učinimo COMING Konferenciju najvećom Cloud konferencijom u regionu. 

Prezentacije sa konferencije možete preuzeti ovde.

 

 

Čitajte Business&IT časopis online

 Business IT1 1

 

 
 
 

SME Excellence Cerificate

 

1998 - 2016 © COMING - Computer Engineering