Backup u COMING Cloudu

Za kompanije koje imaju svoje poslovanje u COMING Cloudu primarna kopija backup podataka se čuva na samoj cloud platformi, dok se druga kopija replicira u udaljeni DC čime se eliminiše rizik od gubitka podataka u primarnom cloud DC. Backup podataka je korisniku u svakom trenutku dostupan, bilo na primarnoj ili sekundarnoj - udaljenoj lokaciji i može samostalno operisati ovim podacima i testirati validnost backup-a. Korisnik u ovom slučaju ima na raspolaganju 30 poslednjih dnevnih kopija podataka I može uraditi recovery poslednje ili bilo koje od predhodnih kopija.

clbackup

Na zahtev korisnika, backup podataka se može raditi i češće sa eventualnim minimalnim gubicima kod oporavka. Pored standardnog backup servisa u cloudu, COMING omogućava i zaštitu od eventualne korupcije podataka, čime obezbeđuje konzistentnost baze pri oporavku.

Ova usluga se, na zahtev korisnika, može veoma brzo implementirati uz podršku COMING stručnog tima. Ona može podrazumevati da COMING samostalno, ili sa korisnikom, češće testira oporavak podataka iz backup-a. Za kompanije koje ne bi pretrpele velike gubitke zbog dužeg zastoja u radu (od jednog dana, pa do jedne nedelje), Backup servis može biti istovremeno dovoljan i za oporavak kopmanije u slučaju katastrofe.

Za kompanije koje imaju svoj Data Centar, COMING dizajnira primarnu kopiju backup podataka na njihovoj lokaciji, a udaljenu kopiju smešta u COMING Cloud.

1998 - 2016 © COMING - Computer Engineering